Världens kanske första hundpsykolog kommer till Gislaved

Tisdagen den 21 november kommer Anders Hallgren till Gislaveds bibliotek för att föreläsa om både hunden och hundägarens beteende. Han kommer att berätta om flera av hundarna som han har hjälpt under sitt yrkesliv.

Jag var 14 år när familjens tax Augusta dog av en hjärtinfarkt. Hon var rädd och kom aldrig över sin rädsla. Jag kände skuld över att jag inte hade kunnat hjälpa henne, berättar Anders Hallgren till vn.se. Det var taxen Augusta som fick Anders Hallgren i Järna att utbilda sig till hundpsykolog. 1972 tog han psykologexamen med sin avhandling om hundar.

Anders Hallgren anses vara världens första hundpsykolog. Han har arbetat som tränare i över 50 år och skrivit 31 böcker. Anders berättar om både hundens och hundägarens psykologi. Han visar vilka fel de flesta av oss gör i sin träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt.

Fri entré.

Föranmälan kan göras, via telefon 0371-819 38,
0371-819 93, e-post gislaveds.bibliotek@gislaved.se, 04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.