Stoppa undan mobilen då får du en lyckligare hund

Allt fler hundägare surfar på sociala medier stora delar av dagen, då de sitter hemma i soffan, då de är ute med hunden osv. Hundpsykologen Theresa Lindahl menar att hunden kan bli deprimerad och må dåligt av att ägaren hela tiden kollar i mobilen istället för att ha kontakt med sin hund och ge hunden uppmärksamhet.

Hon menar att hunden behöver uppmärksamhet och kontakt under promenaderna men även hemma. Om du som hundägare bara kollar din mobil så har du inte hunden under sådan uppsikt som lagen säger på promenaderna och hunden blir också uttråkad av att inte du ser den så den kan lätt sticka iväg och göra annat som tex jaga vilda djur eller annat som den inte skall göra.

Theresa Lindahl ger sina tre bästa tips för att öka hundens välmående.

 Kontakt

– Kontakten är relationsstärkande. Utmana dig och hunden med övningar, samarbete är A och O, säger Theresa.

 Använda nosen

– Låt hunden få utlopp för att använda sin näsa. De flesta hundar tycker att det är väldigt roligt att göra det. Man behöver inte gå ut och träna sök i flera timmar, släng ut några godisar på promenaden och låt hunden leta.

 Var i nuet

– Lägg bort mobilen och bara var med din hund. Umgås med den och var i nuet, säger hon till Expressen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.