Lösspringande hundar bet ihjäl mindre hund

Under söndagseftermiddagen blev en man och hans tax anfallna av två lösa hundar i Älmhult. Den överfallna taxen avled senare av skadorna.

Mannen var på promenad med sin hund då två hundar av rasen amstaff (enligt artikeln) skall ha gått till anfall mot mannen och hans hund. Hunden skadades så illa att den avled av sina skador, mannen som försökte skydda sin hund blev också biten.

Ägaren till de attackerande hundarna syntes inte till, en förbipasserande person hjälpte hundägaren och lyckades låsa in de attackerande hundarna i ett garage tills ägaren kom till platsen. Ärendet utreds av polis.

Oansvariga hundägare

Vi råkade själv ut för tre lösspringande hundar som gjorde utfall mot våra hundar i förra veckan. Ägaren till hundarna skyndade sig från platsen och lämnade sina okopplade hundar kvar, kvinnan försvann in i skogen utan att se sig om vad hennes hundar gjorde. En av hundarna var en tax medan de två andra var schnauzer av olika storlekar. I kopplet hade jag tre små dvärghundar som jag fick göra allt som stod i min makt för att skydda från de mycket större schnauzer hundarna. Utan Dog Defense vet jag inte hur det hade slutat.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.