Hundar omhändertogs – kvinnan har haft över 50 hundar

 

Hundarna har tidigare lidit av diarré och får minimalt med motion, står det i en rapport från Mattilsynet år 2015. Foto: Mattilsynet

 

En kvinna i Norge fortsätter att missköta hundar, hon har som mest haft över 50 hundar i sitt hem. Hundar som inte får rätt skötsel, hundar som hon avlar på och som får göra sina behov inomhus. År 2010, 2014 och 2015 omhändertogs hundar från kvinna, så sent som i förra veckan omhändertogs två vuxna och två valpar hemma hos kvinnan.

Enligt rapport från Mattilsynet får kvinnan inte äga, inte ha eller avla på hundar trots det hade kvinnan ingen hundar och valpar i sitt hem.

Dyrevernalliansen menar att ärendet inte tas på allvar men Mattilsynet har gjort vad de kan. Personer som agerar på detta vis lider ofta av en psykisk diagnos och även om en sådan person hamnar i fängelse för sitt agerande så fortsätter de på samma vis då de kommer ut ur fängelset skriver NRK som har försökt komma i kontakt med djurägaren utan resultat.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.