​Djurägare ser fram emot lugnare nyår med nya fyrverkeriregler

Det är för djurens skull som Haninge kommun från och med årets nyår inte tillåter fyrverkerier efter klockan 01.00. Beslutet fattades av kommunfullmäktige i oktober och sedan dess har många uttryckt sin tacksamhet över de nya reglerna.

-Jag är själv hund- och hästägare och vet hur djur kan uppleva oljud som väldigt påfrestande, säger Johan Svensk (MP), kommunalråd med ansvar för folkhälsofrågor. Men att så många skulle höra av sig till oss och uttrycka sin tacksamhet över de nya reglerna överraskade mig ändå.

De nya reglerna innebär att det allmänna fyrverkeritillståndet på nyårsafton och valborgsmässoafton begränsas med två timmar. Efter 01.00 är det inte längre tillåtet att avfyra raketer och smällare, mot tidigare 03.00.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.