Fia efterlyser större hundansvar

Sommardagen i juni kommer Fia Rosenstråle aldrig att glömma. Hennes två chihuahuor attackerades av en stor hund och förlorade livet. Nu efterlyser hon ett större hundansvar. ”Jag tycker att vi har ett system som inte funkar alls”, säger Fia till Kristianstadsbladet.

Fias hundar blev ihjälbitna – lagen är allt för dålig, polisanmälan lades ned omgående då ingen människa hade skadats eller hotats. Detta är bara en av många berättelser där hundägaren har fått se sin hund bli ihjälbiten.

Fia driver en liten kennel med Chihuahua, hon har inga barn utan hundarna är som hennes barn. En dag i somras var en bekant till Fia ute med två av hundarna, de passerade en tomt där en hund sprang lös. Plötsligt attackerade hunden Fias hundar, en av hundarna dog omedelbart den andra dog bara minuter senare.

Den attackerande hundens ägare hade som tur var en hemförsäkring så Fia kunde få ut ersättning för värdet av hundarna. Men hundarna var familjemedlemmar och avelshundar som är oersättliga för en kennel.

Hur många sådana här berättelser skall vi behöva läsa innan det blir en lagändring med ett hårdare straff för hundägaren?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.