Hund stals under promenad – lastades in i vit skåpbil

Alla har säkert hört historierna om den vita skåpbilen som kör runt i landet och stjäl hundar, många säger att det är en myt. Men nu har polisen i Marks kommun tagit emot en anmälan om en händelse där en vit skåpbil stannade på vägen och lockade till sig en hund som var på promenad med sin husse.

Det var i onsdags på kvällen som Roland var ute på promenad med hunden Stella i Toresstorp i Marks kommun. Roland skulle plocka upp efter hunden då han fick höra en bil, en vit skåpbil som stannade och någon som visslade på hunden. Stella som är väldigt glad i människor sprang fram till bilen.

Stella är en Berner sennen hund och väldigt glad i alla hon möter. Roland hann inte reagera innan Stella blev indragen i den vita skåpbilen som sedan snabbt försvann från platsen. Roland förstod att det var bråttom, som tur var så hände detta så nära hemmet att Roland bara kunde hoppa in i sin bil och ta upp jakten på hundtjuvarna.

Skåpbilen hann inte långt innan den blev liggandes efter en timmerbil, så Roland hann ganska fort ifatt dem. Roland berättar för Markbladet att då tjuvarna insåg att han var efter dem så stannade de bilen och släppte ut Stella. Sedan körde de iväg.

Roland vill genom att berätta sin historia för tidningen varna andra för dessa hundtjuvar!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.