Mycket snö just nu – håll din hund kopplad

husky.jpg

Tänk på de vilda djuren i skogen, håll era hundar kopplade. Snödjupet försvårar för djuren i skogen att röra sig. I veckan bets ett rådjur av en hund, så svårt så inälvorna kom ut.

Nu avråder till och med länsstyrelsen jägarna att jaga med lösa hundar, vi uppmanar alla hundägare att hålla sina hundar kopplade i naturen så inga vilda djur behöver kämpa för sina liv.

Alla hundar jagar – Att jaga är något av det mest naturliga en hund gör. Utan hundens vilja att jaga så skulle den inte överlevt en gång i tiden. Hundens jaktbeteende finns bevarat från vargen.  Hundens jaktbeteenden är något helt naturligt och olika hundar har olika stort jaktintresse, men alla hundar har det mer eller mindre i sig.

– Enligt jaktlagen ska jakt bedrivas så att viltet inte utsätts för onödigt lidande. Dessutom ska jakt eller jaktträning med hund ske på ett sådant sätt att viltet med hänsyn till hundens egenskaper eller snö-, is- och temperaturförhållandena inte utsätts för onödiga påfrestningar, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare för viltfunktionen på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.