På lördag invigs hundhägnet i Sturzen-Beckers park

Lördagen den 27 januari mellan klockan 11:00-12:30 är alla som vill välkomna till hundhägnet i Sturzen-Beckers park på Söder.

Under invigningen kan du som hundägare få tips kring hur du aktiverar dig och din hund i hägnet av en hundcoach från Helsingborgs Brukshundklubb. Vi bjuder även på fika till både två- och fyrbenta gäster.

Hundhägnet och hundägarna är en viktig del av stadens trygghetsarbete. När hundägare rastar sina hundar under olika tider på dygnet ökar närvaron, och förhoppningsvis även tryggheten. Med hundhägnet vill vi också bidra till att hundägare på Söder bygger upp en sammanhållning. Varannan söndag, med start den 4:e februari, kan du som hundägare få tips på hur du aktiverar din hund i hägnet. De fem träffarna hålls i samarbete med välrenommerade instruktörer från Helsingborgs Brukshundklubb.

– Det är trevligt att vi får fler och fler hundhägn i staden eftersom vi fått många önskemål från invånare om det. Vi hoppas att både hundägarna och hundarna tycker det blir bättre och parken blir mer levande, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Hundhägnet ligger i sydvästra delen av Sturzen-Beckers park i södra delen av Helsingborg. Hägnet är knappt 2 800 kvadratmeter stort och har ett staket som är 1,2 meter högt. Hägnet är det nionde i Helsingborg. De andra inhägnaderna för rastning av hundar finns i Bruces skog (två stycken), Bårslöv, Planteringen, Pålsjö skog, Rydebäck, Ättekulla, Ödåkra.

Samtidigt som vi anlagt det nya hundhägnet har vi sett över belysningen i hela parken. Vi har satt upp ny belysning längs med gång- och cykelvägen och på några av träden och kommer även att sätta belysning i hundhägnet.

– När Söder utvecklas är det viktigt att även grönområden och allmänna ytor utvecklas. Flöden av människor, och i detta fall även hundar, samt belysningsinsatser kommer att bidra till att göra platsen både attraktivare och tryggare, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.