Två svåra hundattacker på några dagar i Borås

Claus Finkenwirth vill varna för rasen amstaff. Jag fattar inte hur man kan skaffa sig en sån hund. Det är folk med komplex som vill hävda sig utan att ha koll på hur man ska hantera dem. Jag läste i efterhand och man måste ha hundraprocentig kontroll över dem. De är som ett vapen, alltså, säger han till GT.

I dagarna blev en mindre hund attackerad av två amstaffliknande hundar vid  Södra torget i Borås, ägaren till de attackerande hundarna försvann från platsen. Den skadade hunden togs till veterinär för vård och hundägaren en äldre dam är i svår chock.

Dagarna efter skedde en ny hundattack i Borås: ”Hade köttsår på halsen” skriver BT. 

Claus Finkenwirth var ute med sin åttaåriga cockerpoo Jenny. Utanför bostaden mötte de en annan hundägare som frågade om hundarna fick hälsa på varandra. Claus tyckte situationen var under kontroll men den andra hundägaren släppte till för långt koppel och på bara några sekunder högg den sig fast i den mindre hunden med köttsår som följd. Hade inte Claus reagerat så snabbt så hade det slutat ännu värre. Ägaren till vad Claus säger var en amstaff skyndade sig från platsen medan Claus fick ta sin hund i ilfart till veterinären.

Två hundattacker med samma utgång på bara några dagar i Borås där ägarna till de attackerande hundarna försvinner från platsen efter attacken.

Vi vädjar till ägarna att ta sitt ansvar och kontakta de berörda parterna!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.