Extremt stor ökning av hundbett på människor – mörkertalet är stort

Socialstyrelsens rapport visar att allt fler människor skadas vid hundattacker, en ökning med 14%, personer som har sökt akutvård för hundbett under de senaste åren. Men mörkertalet är stort då de som sökt vård på vårdcentralerna inte finns med i rapporten berättar TV4 nyheterna idag.

Hundar skall hållas kopplade

Nu efterlyses en bättre koll på hundarna, hundarna skall hållas kopplade i miljöer där människor vistas och där det finns en risk/chans att hunden kan bita en annan människa.

I nyhetsinlägget jämförs hundägaren med en som kör motorcykel, du som hundägare skall ha 100% koll på din omgivning då du är ute med hunden.

Se nyhetsinslaget här Allt vanligare att hundar angriper människor

Allt vanligare att hundar angriper människor Det blir allt vanligare att människor blir angripna av hundar. Det visar statistik från socialstyrelsen. Nu menar hundexperter att ägarna måste bli bättre på att hålla uppsikt över sina djur. Gina Söderberg, i Östersund, blev attackerad av en hund som inte var kopplad. Även hundexperten Johanna Johnsson medverkar.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Extremt stor ökning av hundbett på människor – mörkertalet är stort

  1. Monica liljegvist skriver:

    Visst ska hundägare hålla hunden kopplad o under kontroll. Tycker det inte någon gång kommer fram att det finns människor skrämmer hundarna. Var ut en morgon med min o en kompis hund alltså 2 (små) dom luktar efter dofter båda på v-sida i koppel. Möter 2 tjejer ca 15år i slöjor. Vid passaget far ena om och vrålsar till o viftar mer händerna. För att skrämma hundarna. Jag säger åt henne att sluta med det där för dom kan bli rädda. Sva. ret kom att Du ska hälla resande på dina hundar. Lär invandrarna att sluta hetsa hundar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.