Allt fler städer inför DNA test på hund för att få folk att plocka upp hundbajs

Redan 2008 skrev Dog News om hur en mindre stad i Israel införde DNA prov på hundar och hur stadens poliser skulle matcha hundbajs som ligger på gatan med hundar och på så vis bötfälla hundägare som inte plockar upp.

Nu inför Malaga obligatorisk DNA prov på samtliga 100 000 hundar och den som inte plockar upp efter sin hund bötfälls med 5000 kronor. Alla hundar som tagit blodprovet får en bricka att fästa på hundens halsband med hundens namn.

Renhållningspersonal kommer från och med nu att överlämna hundbajs som ligger på gatorna till polisen, som skickar prover vidare till ett laboratorium för analys. Den skyldige hundägaren får punga ut med nästan 5.000 kronor i böter.

Det handlar inte bara om att få bort hundbajs från gatorna utan även att få kontroll över herrelösa hundar. I Malaga vill man undvika att behöva avliva djur som saknar ägare. Därför betalar kommunen för vaccinationer, sterilisering, microchip och DNA-test om någon vill adoptera en hund, skriver SVT.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.