Entreprenörsduo lanserar hundbutik med fokus på hållbar design

Hunden är idag en självklar familjemedlem och den globala husdjursmarknaden växer i rekordfart. Trots detta har utbudet och tillgängligheten av hundtillbehör inte utvecklats i samma takt. Med detta som grund lanserar nu den tidigare Veckans Affärers Supertalang tillika hundägaren Victoria Carlsson och art directorn Robin Grann varumärket Denjo Dogs – En onlinebutik med funktionella och designade hundprodukter som håller över tid.

För fyra år sedan blev Victoria ”dog mama” till hunden Kenzo. Victoria insåg då att det var svårt att hitta designmässigt tilltalande hundprodukter som samtidigt var utvecklade utifrån hundens och människans behov. Idén om att skapa en onlinebutik för hundar och
hundägare med fokus på design, innovation och kvalitet föddes. När Victoria under 2017 sålde sin ägarandel i företaget Yollibox var det givet att nästa bolagsresa skulle bli inom hundbranschen. Med sig fick hon Robin Grann, en art director som älskar att bygga varumärken och vars hjärta klappar lite extra för hundar.

Visionen med Denjo Dogs är att samla världens främsta varumärken i kombination med att utveckla egna produkter för att kunna erbjuda det mest kompletta utbudet av funktionella, designade och kvalitativa hundprodukter. ”Vi är mycket glada över att vara först ut i Sverige att sälja New York-baserade Found My Animals produkter. De har en fantastisk design, kvalitet och hantverksmässig tillverkning. De arbetar också aktivt med att hjälpa hundar utan hem. Något vi beundrar och gärna stöttar.” – Robin Grann Först ut i sortimentet bland de egenutvecklade produkterna är en matskålskollektion som Denjo
Dogs tagit fram tillsammans med svenska Mateus. Kollektionen tar utgångspunkt i skandinavisk inredningsdesign, hantverksmässig tillverkning samt användarvänlighet för hund och hundägare.

Utöver de drygt 100 artiklar som idag finns i butiken har Denjo Dogs flera produkter på väg in i sortimentet och ambitionen är att inom en snar framtid erbjuda allt en hundägare kan tänkas behöva. ”För oss är det av högsta vikt att utvärdera varje produkt innan de tas in i sortimentet. Vi gör det både utefter kravspecifikationer och genom tester av Denjos hundpanel. Detta gör att både vi och våra kunder kan känna sig trygga med produkterna vi säljer.”- Victoria Carlsson

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.