HJÄLP – Efterlysning 11 månader gamla Collietiken Petronella

Den 11 månader unga collietiken Petronella blev skrämd av en häst och flydde till skogs. Hon har nu varit ute på egen tass sedan den 18 januari i snö och kyla. Ett stort antal eldsjälar har ordnat skallgång, satt upp lappar och har spanare ute. Man har använt id-hund, drönare och kameror. Man har spårat, gått skallgång och spejat. Men än är hon inte hittad.

Hunden Petronella bor i Laholm i Halland, hon var på besök i Brunneby då hon försvann.

Hhunden hade vid försvinnandet en väst på sig, den är militärmönstrad och har texten bodyguard på ena sidan och loverboy på andra. Hon är chippad och anmäld försvunnen hos polisen. Har ni sett något som skulle kunna vara spår av hennes framfart eller ännu bättre, hittat henne så får ni gärna ringa.

Lise-Lott 0703019147

Molly 0725790992

Hon är alltså långt hemifrån, kall, rädd och hittar inte i området. Sökområdet är i Borensberg / Motalatrakten. Hennes matte, Lise-Lotte Häger från Laholm i Halland, är på plats. Hon har med sig Petronellas mamma Ylva och tillsammans går de ute så mycket de orkar ute i terrängen för att hitta sin älskade tik. Matte har artros och ska opereras men försöker att kämpa på.

Uppslutningen och stödet har varit stort. En facebookgrupp ”Hjälp Petronella att hitta hem. Borensberg-Motala” är bildad och närmare 500 personer följer detta. Men folk börjar bli slitna. De söker i kyla och mörker och de har förstås sina familjer, jobb och vardag att ta hand om också.

Så nu vädjar de om hjälp till allmänheten. Har någon sett något? Kanske tass-spår i snön, kanske hört skall de inte brukar höra. Kanske har kattmat försvunnit.  Kanske har någon sett en svartvit hund någonstans.

En del hundar blir snabbt förvildade när de befinner sig ute på egen hand. Därför är det svårt att veta om Petronella gömmer sig i området eller om hon tagit sig längre bort. Hon kan också ha fastna någonstans. Eller börjat försöka ta sig hemåt mot Halland. Ingen vet säkert men de observationer som gjorts är nära området där hon försvann: Sjövik, Lövingsborg, Österkskog och Strandbadet. Samtidigt breddar man nu sökområdet.

Så här tackar Lise-Lott alla som hjälpt henne en av dagarna:

”Jag vill tacka alla för hjälpen idag .Jag som har atros i båda knä och står inför op har gått i dag 11281 steg och mer i går. Visst gör det ont men va gör man inte för sin fyrbenta vän.Jag har stött på sådana underbara djurmänniskor idag mitt hjärta fylls med hopp.TACK !!Jag hoppas att kunna ringa i morgon till lill matte som bara gråter där hemma och säga nu kommer vi hem. Så jag behöver all hjälp att förverkliga detta Ha en underbar kväll och vi hörs i morgon”.

Matte Lise-Lotts status ut idag:

Min vackra älskling https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff3/1.5/16/2764.pngPetronellahttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff3/1.5/16/2764.png Matte bara gråter
Jag vill ha dig i min famn igen och få pussa dig på nosen burra in mitt ansikte i din päls ..Du måste komma hem

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.