Tävling – vinn boken Hundskolan: grundlydnad & skötsel

Bild: författaren Peter Ekeström

Hundskolan är en reviderad upplaga av tidigare utgivna Jakthundskolan, vars titel flera recensenter och läsare ansåg miss­visande. Boken fungerar garanterat lika bra på alla hundar inte bara jakthundar.

TÄVLING – VINN Boken HUNDSKOLAN – grundlydnad & skötsel

DOG NEWS tävlar ut 2 stycken böcker Hundskolan : grundlydnad & skötsel, som kommer att sändas till vinnarna direkt från vår sponsor Bokförlaget SETTERN efter tävlingstidens slut.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och sända ditt svar tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 22 februari 2018.

Tävlingsuppgift!

1. I vilket ämne kommer författaren Peter Ekeström under våren att hålla föreläsningar i?

2. Varför vill just du vinna boken Hundskolan : grundlydnad & skötsel ?

Lycka till!

 

Vad handlar boken om


Boken handlar om är att förstå sin hund och dess behov, utifrån det skapar man en relation som leder till lydnad och ömsesidig nytta och glädje. Författaren Peter Ekeström är en god pedagog. Han beskriver ett problem, eller en företeelse, och förklarar varför hunden gör som den gör. Samt hur hunden beter sig, eller reagerar på ett visst sätt av en anledning, instinktivt eller inlärt. Sedan gäller det för hundägaren att läsa sin hund, förstå den och möte beteendet i rätt ögonblick.

I instruktiva och begripliga texter, och med hjälp av ett stort antal bilder, visar Peter Ekeström olika sätt att träna, arbeta med och sköta hundar som tilltalar många hundägare. Inte minst hans fotografier gör det lätt att ta till sig kunskapen och i boken spelar bilderna en stor roll.

I boken hittar läsaren kunskap om hundens språk och hur vi enkelt och snabbt kan få hunden att förstå vad vi vill, här finns avsnitt om valpfostran, lekens betydelse, aktiveringar, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning och mycket mer. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.

”Det mesta, kanske allt, en hundägare behöver känna till, presenteras här på ett pedagogiskt och logiskt sätt. Stort plus i kanten till kapitlet om rumsrenhetsträning, förmodligen det bästa som skrivits på svenska.”
Om tidigare Jakthundskolan, av lektör Per Flodberg.

Om författaren – Peter Ekeström är journalisten, fotografen och hundföraren som under mer än 20 år byggt upp en stor kunskap, och en stor verksamhet, i ämnet Hund. Hans fokus har varit jakthundar men mycket av det han lär ut under sina kurser och föredrag riktar sig i praktiken till alla hundägare. En hund är en hund, det visar han med stor tydlighet i den här boken.

Peter är en mycket aktiv hundtränare och föreläsare, under våren hålls föreläsningar över hela Sverige inom bland annat ämnena: Hundens signaler – Lär dig språket, Valpen, Inkallningen handlar om allt,  Minimera skaderiken för vildsvinshunden och Vardagslydnad på enkla sätt. Dessutom håller Peter även kurser och privatlektioner.

Bokförlaget SETTERN – Sveriges enda förlag som helt satsar på Jakt- & Fiskelitteratur

 

DOG NEWS – Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävling – vinn boken Hundskolan: grundlydnad & skötsel

  1. Härligt 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.