Se till att borsta tänderna på din hund! 🐕

Att borsta tänderna på din hund är lika viktigt som att borsta tänderna på dig själv. Daglig munvård ökar chansen för ett långt och lyckligt hundliv.

Om du inte borstar din hunds tänder dagligen så bildas plack precis som på oss människor, efter ett par dygn stelnar detta och bildar tandsten.

Hos en del djur uppstår en inflammation som kan leda till tandlossning (parodontit). Det är otroligt smärtsamt, kostsamt hos veterinären och kan också kopplas till andra sjukdomar såsom diabetes och kronisk njursvikt.

Den bra nyheten: allt detta kan enkelt förebyggas genom en daglig tandvårdsrutin. En daglig tandvårdsrutin stärker också er relation och efter ett par veckor kommer det vara lika självklart som din egen tandborstning. 😊

Petosan Fingertandborste
I början kan det vara svårt att få din hund att acceptera att du kör in
en tandborste i munnen. Då kan man med fördel använda en fingertuta som du trär över fingret på dig själv. Det är bättre än att inte borsta alls men bäst är det att använda en riktig hundtandborste så fort din hund vant sig med att du rotar runt i munnen. Använd tillsammans med en hundtandkräm.
Petosan Hundtandborste
När ni vant er och fått in en rutin på tandvården så bör ni gå över till att använda en hundtandborste. Det är bara med en riktig tandborste man kommer åt i alla skrymslen och tandfickor. Använd tillsammans med en hundtandkräm. Välj storlek efter din hunds vikt.
Hundtandkrämer
Vanlig tandkräm för människor är direkt giftigt för hundar då det innehåller xylitol, använd därför alltid en hundtandkräm som är anpassad för hundar.

Vi har flertalet hundtandkrämer i vårt sortiment och det viktigaste är att din hund tycker om tandkrämen då själva borstningen är det viktigaste.

Petosan Munspray
Om du har en hund som har inflammerat tandkött, om du bara använder fingertandborsten eller inte borstar så ofta kan det vara en god idé att använda en munspray som innehåller klorhexidinlösning som är bakteriedödande.
MER MUNVÅRD

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.