Mest populära hundnamnen 2018

Om du kallar in din hund i hundrastgården, och den heter Molly, Bella eller Charlie, så är risken stor att flera hundar kommer. Det är nämligen de absolut mest vanliga hundnamnen i Sverige 2018, enligt statistik från Agria Djurförsäkring.

Hundägare väljer i stor utsträckning flick- och pojknamn på sina fyrbenta familjemedlemmar, till skillnad från hästägare som ofta tar ut svängarna och uppkallar sina djur efter kända designers eller musiker.

Trenden visar att Bosse ökar i popularitet och klättrar från nionde till fjärde plats. Hos tikarna har Ronja trillat ut från topplistan. Annars verkar korta, tvåstaviga namn vara det som gäller.

– Ett hundnamn ska framför allt vara kort och enkelt att använda, och gärna med ett s som gör att hunden lystrar lite extra, konstaterar Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring.

Skillnaden mellan olika raser är inte nämnvärd mellan olika raser, men fantasin kring namn är dock stor – många av hundarna som är försäkrade hos Agria har unika namn, även om namnen på topplistan bärs av tusentals hundar.

De mest populära tiknamnen 2018:

 1. Molly
 2. Bella
 3. Doris
 4. Alice
 5. Sally
 6. Elsa
 7. Stella
 8. Wilma
 9. Nova
 10. Selma

De mest populära hanhundsnamnen 2018:

 1. Charlie
 2. Sigge
 3. Ludde
 4. Bosse
 5. Bamse
 6. Hugo
 7. Leo
 8. Ozzy
 9. Rocky
 10. Harry

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.