Varning – hunden Berit förgiftades till döds

2-åriga hunden Berit fick sätta livet till för någon som placerat ut glykol eller annat starkt kemiskt gift i villa kvarteren i Åkarp utanför Malmö.

Berit var en hund av rasen Cane corso på 50 kilo och sågs som familjens första barn. Efter en promenad blev hunden Berit väldigt dålig.

Kvällsposten skriver:

Hunden vinglade rejält, precis som om den var berusad. Ägaren ringde direkt till sin veterinär som bad dem åka in direkt. Inledningsvis hade veterinären svårt att avgöra vad som inträffat. Men misstanken var att något påverkat nervsystemet och att hunden blivit förgiftad. Hon fick en cortisonspruta och fick åka hem igen. Men tillståndet blev allt värre. Plötsligt gick Berit in i grejor och senare gick hon bara och la sig för att sova. När äagren senare tog ut hunden på kvällspromenad upplevdes tillståndet som ännu mer akut. Hon försökte sätta sig för att kissa men föll bara omkull. Då förstod ägaren att det var riktigt allvarligt och ringde veterinären igen.

Det ledde till en ny tur till veterinärkliniken. Den här gången kunde hunden inte själv hoppa in i bilen. Behandling sattes in men det hjälpte inte, hunden Berit fick senare somna in.

Ägaren VARNAR nu alla – se upp med vad era hundar äter utomhus!!!!

I december skrev Burlövs kommun – Indikationer finns på att någon har lagt ut mat för att skada djur. Under dagen har kommunen fått anmälan från en medborgare om att den har sett en person lägga ut matrester och hällt över glykol. Matrester ska enligt uppgift ha lagts ut vid gång- och cykelbanor vid Elisetorgspvägen, Grönvägen och Segevägen i Arlöv..

Vi uppmanar djurägare att vara uppmärksamma vid rastning av sina hundar i området. Även en liten mängd glykol är farlig för en hund. En förgiftad hund kan uppträda vingligt eller bli trött och slö. Vid misstanke om förgiftning ska man omedelbart kontakta veterinär.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.