Häst och hundkapplöpning två sporter som verkligen engagerar!

Att spela på hästar och hundar är underhållning när den är som allra bäst och mest intensiv, i det här inlägget berättar vi lite mer ingående om hur de olika sporterna fungerar och engagerar människor över hela världen.

a

Hundkapplöpning är en växande sport som fler och fler engagerar sig i och likt hästkapplöpningen så springer hundarna runt en oval bana. Svensk hundkapplöpning sker i huvudsak på 320, 550 och 780 meter. Förr i tiden sprang hundarna efter en riktig hare men som tur är har man av humanitära skäl valt att ersätta det segmentet med ett fullgott substitut. Hundkapplöpning har anor ända sedan 1800-talet och störst är sporten i England. De hundraser som främst tävlar i den här sporten är Greyhound, Sloughi, Saluki, Afghanhund och Italiensk vinthund.

a

För att få tävla med sin hund i Sverige så behöver du som ägare genomgå en obligatorisk utbildning för att få ut din tävlingslicens. Den här licensen är viktig ur flera aspekter, men framförallt så reglerar den hur hunden ska tas om hand när det kommer till träning och tävling. Det här är alltså ett viktigt skydd för hunden för att säkerställa att den inte utnyttjas eller råkar illa ut på andra sätt. Vill du veta mer om hundkapplöpning så kan du vända dig till hundkappstockholm.se  Hästkapplöpning och i synnerhet trav är en sport som engagerar en stor del av världen och varje år arrangeras det flera stora internationella tävlingar med hästar från olika delar av västvärlden. På de här tävlingarna finns det oftast oerhört mycket pengar i vinspotterna. I Sverige anordnas det prestigefyllda Elitloppet varje år i Maj och det är verkligen en travtävling som drar enorm publik. I Sverige finns det en mängd olika travbanor utspridda över hela landet, från norr till söder.

a

Trav är likt hundkapplöpningen en nervkittlande sport som handlar om så mycket mer än bara själva loppen som körs, trav är också en sport som samlar människor för att tillsammans uppleva vadslagning när den är som mest fascinerande och spännande. Vill du spela på trav så kan du vända dig till någon av de större spelsajterna online för odds och värdefulla tips och spelstrategier. Trav.se är en bra och läroriksajt för dig som vill lära dig mer om travsporten och hur du spelar på trav.

a

Det viktigaste av allt är att alltid sätta djuren i första rummet och precis som med hundkapplöpning behöver du som travtränare också ta licenser för att utöva travträning med häst. Din licens kan dras in om du missbrukar den.

 

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.