Snart ger Sofie och Robin sig iväg på Expedition hitta ett hem

Nu börjar den 5 maj närma sig och om 3 veckor sitter Robin och Sofie på deras cyklar och är på väg nedåt mot Danmark och sen Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Frankrike och till sist Spanien.

Ni kommer kunna följa med dem genom deras hemsida  där de varje dag kommer lägga ut videologgar som kommer visa allt från resan. Fokuset är hemlösa djur, Robin och Sofie har nu 9 djurhem som de kommer att besöka (kan bli några mer), och de kommer ge vatten och mat till de djur som de ser på vägen för att förbättra deras dag för stunden.

I Europa finns det över hundra miljoner hemlösa sällskapsdjur som far illa, och siffran stiger för varje år som går. Det här är ett problem som Sofie och Robin från Linköping vill belysa och sprida uppmärksamhet kring, och det tänker de göra på ett litet annorlunda och speciellt sätt.

Med start den 5e Maj kommer Sofie och Robin att under 70 dagar cykla från Linköping ner till Benidorm i Spanien, detta genom Danmark, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco och Frankrike. Och under resans gång kommer det att hända saker, nämligen detta:

·       Sofie och Robin kommer att besöka åtta olika djurhem, filma och låta dem berätta om hur deras situation ser ut.

·       Medan de cyklar så kommer de att skapa dagliga videologgar och publicera dessa tillsammans med besöken på djurhemmen.

Expeditionens främsta syfte är att öka medvetenhet kring hur många hemlösa djur det finns i Europa samt att försöka göra världen till en lite bättre plats för några av dessa.Läs mera om adoption av hund här.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.