Livsfarliga trenden sprider sig – folk slutar vaccinera sina hundar

Allt fler väljer att inte vaccinera sina barn, nu har den livsfarliga trenden även spridit sig till djurägare. Allt fler struntar i att vaccinera sina husdjur.

Nu rapporterar veterinärer över hela världen att allt fler djurägare struntar i att vaccinera sina husdjur. Speciellt sina hundar, skriver Telegraph.

Anledningen ska vara att många är oroade över att hunden skulle utveckla en sorts autism av vaccinationen. Nyheter24 har pratat med veterinären Marie Jury på Väsby Djursjukhus. Hon dementerar snabbt att det skulle finnas några faror med att vaccinera sina djur.

Veterinären säger att vaccinationer är riktigt viktiga. Det kan vara, precis som för oss människor, livsfarligt att inte vaccinera sin hund. 

– Man får en grupp hundar som är ovaccinerade vilket ger en betydligt ökad risk för sjukdomar. Det går inte att både välja bort vaccin och sjukdom. Väljer du bort vaccinet så har du en risk att få de här sjukdomarna.

En del av sjukdomarna kan ha dödlig utgång!

Om djurägare slutar vaccinera sina djur på grund av av sådana här rykten i kombination med att vi har öppnare gränser, det ger ökad risk för att sjukdomar kommer in i Sverige. Då är det ännu viktigare att vi verkligen vaccinerar våra djur, skriver Nyhtere24

Läs mer om varför di ska vaccinera din hundar här

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.