Opererade in heroin i hundvalpar – veterinär riskerar livstids fängelse

Hundvalpar som har smugglats in till USA har fått inopererat plastbehållare med flytande heroin i magen, av en colombiansk veterinär. Veterinären åtalas nu och kan få livstids fängelse.

Enligt åtalet har veterinären sytt fast plastpaketen med heroin inuti hundvalparnas magar. Amerikanska narkotikapolisen upptäckte ingreppen på hundvalparna då dessa passerade gränsen. Där lät man sedan hundarna opereras igen för att avlägsna narkotikan från valparnas mage. Sex valpar bar på tre kilo flytande heroin, minst tre av hundarna dog.

Den 38-årige veterinären misstänks vara del av en smuggelhärva som pågått under tio års tid. Redan 2005 gjorde polisen ett fynd på tio hundar i Colombia, vars magar hade blivit uppskurna och igen sydda med plastpaket fulla med droger fastsydda på insidan, skriver Metro.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.