Hundattacker har tyvärr blivit ”vardagsmat”

Nästan varje dag läser man om hundattacker i media, det har gått så långt att vi inte mera reagerar över den ena hemskare än den andra av rubrikerna.

Några av de senaste dagarnas rubriker, Diana, 23, blev attackerad av pitbull: ”Jag trodde att jag skulle dö”, Kvinna attackerad av hund i Mörlunda, bets i ansiktet, Porthos i blodig attack – Micke räddade hans liv , Hund till attack ­”bet ihjäl hund , 77-årig kvinna attackerades av hund – fick bett och frakturer , Lös hund attackerade äldre par i Värnamo ja vi kan fortsätta att rada upp rubriker hur länge som helst.

Då man läser artiklarna ser man att flertalet hundägare har sina hundar lösa och den gemensamma nämnaren är att hundägarna ofta smiter från platsen utan att ta reda på hur det har gått för personerna eller hundarna som blivit attackerade!

Fortfarande har vi ingen förståelse för VARFÖR hundar tillåtes springa lösa??? Varför håller inte hundägaren sin hund kopplad? Är det för tungt att hålla i ett koppel? Är det för ens eget ego? Vad är syftet med alla dessa lösspringande hundar?

Hunden är ett djur som aldrig någonsin går att lita på till 100% – Jag tror inte att det finns många hundar som inte springer efter om det rusar upp en kanin framför nosen. Vilt finns ju överallt – även inne i staden finns det till exempel kaniner, igelkottar, groddjur och diverse fåglar. Lagen säger att hunden ska hållas kopplad.

Håll hunden kopplad – visa hänsyn mot medmänniskor som inte är så roade av flåsande, hoppande och dräglande hundar.

Stoppa hundattacker – nu räcker det 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English English Svenska Svenska
%d bloggare gillar detta: