Halsband inomhus kan vara farligt för din valp

ADAPTIL® Junior ger valpen en trygg start i sin nya familj – men TÄNK PÅ att halsband inomhus kan vara farligt för valpen!

yhmctdff7oezkldwxg0h.jpg

Ceva, ett internationellt läkemedelsföretag för djurläkemedel och produkter inom djurhälsovård, lanserar nu ADAPTIL® Junior. Det är en ny produkt som utvecklats för att ge valpen en bra start i sitt nya hem och för att underlätta valpens inlärningsförmåga.

VARNING till alla valpägare!

Produkten är säkert bra och man har en bra tanke bakom det nya halsbandet för valpar från 8 veckors ålder. MEN det har skett flera olyckor med valpar som har hängt sig i sina halsband inomhus. Valpar har gått in under möbler och fastnat med halsbandet och till och med dött av hängning då de fastnat hängandes i halsbandet!

ADAPTIL® Junior ger valpen den bästa starten
En valp som kommer till sitt nya hem möter många nya och ovana situationer som börjar i det ögonblick som den skiljs från sin mamma och sina syskon. Valpen ska vänja sig vid helt nya miljöer – ett nytt hem, en ny familj och många nya regler och vanor. Dessutom ska den lära sig sitt namn, att bli rumsren, att gå i koppel, men också att så småningom kunna vara ensam hemma utan att skälla och mycket, mycket mer.

ADAPTIL® Junior avger samma ”tröstande” feromoner som tiken utsöndrar direkt efter födseln till sina valpar. Det gör att valpen känner samma trygghet i sin nya familj som den gjorde när den var med sin mamma. ADAPTIL® Junior underlättar också valpens förmåga till inlärning och socialisering, och på så sätt skapas goda grundförutsättningar för att valpen ska utvecklas till att bli en trygg och väluppfostrad vuxen hund.

Att skaffa valp är spännande men också en utmaning
Av alla som skaffar hund, är det mer än 60 procent som skaffar en valp. För de flesta är tanken att den ska bli en ny liten, kär familjemedlem. Men som nybliven ägare till en valp ställs man många gånger inför olika utmaningar. För att den första tiden tillsammans ska bli så bra som möjligt kan det därför vara bra med effektivt hjälpmedel som underlättar för valpen att anpassa sig och trivas i sitt nya hem

I flera vetenskapligt kontrollerade studier* har ADAPTIL® Junior bevisats ha en positiv effekt. Antalet nätter som valpen ”gråter” eller gnäller i sitt nya hem minskade avsevärt när valparna använde ADAPTIL® Junior jämfört med kontrollgruppen. Studierna visar också att ADAPTIL® Junior underlättar för valpen att lättare anpassa sig till nya och okända situationer och ljud, samtidigt som valpens förmåga till inlärning och socialisering stärks.

Ceva är världsledande inom området djurbeteende
ADAPTIL® Junior är ett bekvämt halsband som under en period av 4 veckor utsöndrar ett jämnt flöde av trygghetsskapande feromoner av samma slag som tiken. ADAPTIL® Junior används med fördel redan då du hämtar valpen hos uppfödaren och sedan i sitt nya hem under de första månaderna.

ADAPTIL® Junior har utvecklats av Ceva Santé Animale S.A i samarbete med veterinären och forskaren Patrick Pageat. Ceva tillverkar både ADAPTIL® och FELIWAY®, två varumärken med en positiv inverkan på hundars respektive katters beteende och som båda rekommenderas av veterinär.

ADAPTIL® Junior är ny i ADAPTIL®-familjen och har tagits fram speciellt för valpar. ADAPTIL® Junior finns att köpa på veterinärkliniker, apotek och i djuraffärer.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Halsband inomhus kan vara farligt för din valp

 1. Celia Sager skriver:

  Det låter ju bra. Men jag reagerar mot en viss trend att hjälpmedel ska mer och mer ersätta hundägarens egen förmåga att ge trygghet. Jag tycker mig se det även i andra sammanhang.

  • dognewss skriver:

   Det kan också inge falsk trygghet och en del tror att de inte behöver jobba med valpen 🙁

   • Annika Kulle skriver:

    Absolut, som du beskriver är det viktigt med säkerheten när det gäller valpar. Under den första tiden i hemmet lämnar man ju sällan valpen ensam, så utifrån den aspekten så ser man ju till att ha den under uppsikt.

    Jag kan försäkra dig om att Adaptil Junior är framtaget för att vara säkert för valpen och den kommer att lossna om valpen fastnar.

    Kommunikationen med hjälp av feromoner överbryggar att vi inte kan ”prata hundspråk”, vilket underlättar att relationen stärks mellan valp och valpägare. Trygghetsferomoner är att betrakta som en förlängd arm av tiken, ett komplement (inte att betrakta som ersätta valpägaren), som om tiken finns med och ger extra trygghet när allt är nytt och jobbigt för valpen. Precis som vi låter våra barn använda napp och snuttefiltar, gosedjur, utan att för den skull utesluta att vi finns där för våra barn.

    Jag svarar gärna på fler frågor om det är något du undrar över,

    Mvh Annika Kulle
    Nordisk Produktansvarig Adaptil
    Ceva Animal Health AB

   • dognewss skriver:

    Hej och tack för svar, Vi provade ett halsband själva och tyvärr lyckades valpen under natten få halsbandet i munnen och var väldigt medtagen på morgonen då vi vaknade. Han hade varken kunnat äta eller dricka och inte heller gett ifrån sig något ljud. Vi var helt säker på att halsbandet satt så hårt att han inte skulle lyckas med att få in det i munnen men tyvärr så skedde det. Vi tvingades klippa av halsbandet. detta skedde första natten han bar halsbandet!

   • Annika Kulle skriver:

    Hej
    Tack för din feedback!
    Det var verkligen tråkigt att höra. Hoppas att er valp har det bra igen.
    Vi har lyckligtvis inte tidigare fått in några sådana ärende, men det är klart att allt kan hända med valpar oavsett hur försiktig man är och hur säkra produkter man än använder.
    Som du beskriver så är det viktigt att det ligger tätt an mot halsen och att man ser till att klippa av överskott av halsbandet när det sitter rätt justerat.
    Om det är något vi kan hjälpa er med någon av våra andra Adaptil produkter så är du välkommen att ta kontakt med mig,

    mvh Annika Kulle

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.