Hundfest vid havet för hela familjen!

box.jpg

Den 26-27 maj samlas 528 sköna boxerhundar från hela världen i Malmö. Missa inte det! Foto: Lotta Johansson.

Den som svansar sig till Ribersborgsstranden i Malmö i helgen kan träffa sköna boxerhundar från hela världen, se smarta och coola vovvar visa upp sig i utställningsringarna, handla hundprylar och annat som hör till ATIBOX* – världens största utställning för boxer. Totalt deltar boxernördar från 30 länder med 528 hundar i showen, allt från spralliga valpar till världsvana veteraner.

För bedömningarna står åtta domare från åtta länder. De bäst placerade hundarna lägger tassarna på pokaler och foder. Utställningens verkliga vinnarvovve blir förstås den som utses till Best In Show.

Malmö ett solklart val

ATIBOX World Dog Show for Boxer har arrangerats på olika håll runtom i världen sedan ett 30-tal år tillbaka, men aldrig tidigare i Sverige. För Svenska Boxerklubben framstod valet av Malmö som plats för ATIBOX 2018 som självklart:

– Malmö var absolut bäst för oss, med fin tillgänglighet för tillresande utställare och besökare från hela världen. De magnifika gräsytorna invid stranden är som gjorda för den här sortens arrangemang. Kontakten med Malmö Stad har varit i världsklass och vi har blivit otroligt väl bemötta, säger Svenska Boxerklubbens ordförande Lotta Johansson.

Högtid för hundvänner

En boxer betecknas ofta som en busig glädjespridare, en robust familjehund och en stor personlighet som älskar att arbeta. Inte för intet sägs rasen ha ”en ängels själ i en gangsters kropp”. Karin Tingstedt, projektledare för evenemang på Malmö Turism, gläds åt att så många härliga fyrbeningar med skön attityd gästar Malmö:

– Vi i Malmö är glada och stolta över att få hit världens största boxerfest! Det är ett härligt arrangemang för alla hundälskande Malmöbor som tillika genererar omsättning för besöksnäringen. Med varje deltagande vovve följer som regel minst två tvåbeningar, oftast fler, som bor, äter och turistar här före, under och efter showen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.