Idag öppnar – Svartvit fotoutställning med hundar från förr

Hundar för hundra år sedan är senaste utställningen på Tidaholms museum. Den öppnar idag med bland annat agilityuppvisning och andra aktiviteter med hundar. På plats finns kramgoa hundar, företrädare för Tidaholms kennelklubb och deras ägare att prata med .

Hunden var en kär familjemedlem redan för 100 år sedan. Utställningen ”Hundar för hundra år sedan” är en fotografisk utställning baserad på Tidaholms museums fotosamling. Fotografierna är till största del tagna av Signe Lidwall (1881-1951) som efter sina föräldrars död drev egen fotoateljé i Tidaholm.

Signe Lidwall var en stor hundälskare tillika skicklig fotograf och urvalet i utställningen har hundfokus!

Fotografierna vittnar i Signes privata album om en stor passion for det fotografiska arbetet. Det privata blandas med offentliga uppdrag. Med sin kamera och sina hundar går Signe på strövtåg, vilket gör att livet gestaltas på ett nära, vardagligt och inte allt för högtidligt vis. Kontrasten är stor till de för tiden rådande idealet att avbildas stramt och högtidligt, på porträttfotografier.

Fotografierna vittnar om att hunden redan då var en kär familjemedlem. Hundar av olika slag är ofta avbildade vid familjehögtider och ibland fotograferar Signe andras hundar vid mer offentliga uppdrag.

Det finns en naturlighet och en närhet i fotografierna som krymper avståndet i tid och rum.

I utställningen finns fotografier och porträtt av hundar såsom Jacko, Molly, Putte, Nero, Tuss, Bell, Pallas, Nero och Boy med flera.

Torsdagen den 31 maj inviger vi utställningen med bland annat agilityuppvisning och andra aktiviteter med hundar. På plats finns kramgoa hundar, företrädare för Tidaholms kennelklubb och deras ägare att prata med.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.