Nu får hundar egen lekplats i Gräfsnäs

Alingsås kommun öppnar nu ytterligare en hundlekplats. Den här gången i Gräfsnäs, nära slottsparken.

Det finns över 900 000 registrerade hundar i Sverige och i slutet av förra året hade Jordbruksverket 3 331 registrerade hundar från Alingsås kommun. Därför vill Alingsås kommun se till att det finns goda möjligheter att rasta och leka med sina hundar.

Centralt finns det sedan tidigare två områden i Alingsås tätort där hundar kan springa fritt, och nu öppnas ytterligare en – i Gräfsnäs. Närmare bestämt strax intill  Gräfsnäs slottspark, mellan Bygdegården och Höglunda.

Omårdet är öppen från slutet av maj en belyst hundlekplats, drygt 30 x 50 meter stor. Hundlekplatsen är i två
delar, dels en grusad plan yta, dels naturmark som nås via två träbroar. Två handikapparkeringar finns i anslutning till platsen och målet är att området ska kunna nyttjas av alla hundägare. Dessutom har Alingsås kommun införskaffat ett picknickbord.

Hundlekplatsen är ett samarbete mellan Tekniska förvaltningen, Park- och naturavdelningen i Alingsås kommun och Gräfsnäs Bygdegårdsförening. Kommunen har anlagt hundlekplatsen och Bygdegårdsföreningen ansvarar för dess skötsel. Platsen har valts ut eftersom slottsparken är ett välbesökt utflyktsområde dit många hundägare kommer och nu ges hundarna möjlighet till att springa fritt i inhägnat område.

I kommunen råder det kopplingstvång på offentliga platser och i parker. Men enligt de grundläggande bestämmelserna i djurskyddslagen ska hundar behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom samt ha möjlighet att bete sig naturligt. Genom att kommunen anlagt hundlekplatsen i Gräfsnäs ges hunden en möjlighet att springa fritt för lek, motion, socialisering och träning. En inhägnad hundlekplats utgör en trygghet för omgivningen och för hundägare som kan träna och motionera sin hund under betryggande former.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.