Gatuhundar dödas för att snygga upp gatorna för fotbollsturister inför VM i Ryssland

De hemlösa hundarna i Ryssland har ofta beskrivits som exceptionellt intelligenta och ihärdiga men inför VM i fotboll har värdlandets myndigheter tagit på sig hårdhandskarna. Hundarna ska bort och metoderna är obarmhärtiga.

Från och med den 14 juni riktas hela fotbollsvärldens blickar på Ryssland och VM-värdlandet vill såklart visa upp sitt bästa. Flockar av hemlösa hundar ser inte bra ut i medierna eller på fotbollsturisternas semesterbilder och därför har de lokala myndigheterna inlett utrensningar på gatorna i Jekaterinburg och Sotji. Flera brittiska medier såsom The Guardian och The Telegraph har under de senaste veckorna rapporterat om grymheterna som djuren utsätts för.

Myndigheterna har exempelvis lagt ut förgiftad hundmat på gatorna, en metod som leder till en långsam och plågande död. Andra har övergått till blåsrör och giftpilar för att göra sig av med djuren. Officiellt nekar myndigheterna till att hundarna dödas, i stället hävdar man att hundarna omplaceras på härbärgen och hundgårdar. Enligt lokala aktivister och djurrättsorganisationer såsom Open Cages pågår slakten fortfarande, skriver hbl.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.