Kennelägare får inte tillbaka sina hundar efter överklagan

Foto: Länsstyrelsen

I början av mars omhändertog länsstyrelsen 80 lapphundar från en uppfödare i Västerbotten. Flera överklaganden från uppfödarens sida har gjorts, men nu har förvaltningsrätten sagt sitt – överklagandena avslås och uppfödaren kommer inte att få tillbaka en enda hund.

Vid en inspektion fann Länsstyrelsen i Västerbotten att en stor del av hundarna var undernärda och smutsiga. Myndigheten ansåg även att hundarna förvarades i en dålig och smutsig miljö. På stående fot beslutade länsstyrelsen att samtliga hundar skulle omhändertas, skriver norran.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Kennelägare får inte tillbaka sina hundar efter överklagan

  1. Celia Sager skriver:

    Just a reminder: Please, don’t take all you read in papers or hear in the news about rescued dogs for true!
    I don’t know the details in this particular case, but I do know some similar ones. Pictures can be taken in a totally different situation and authorities are not always as objective as the should be.
    People seem to like to hang out people and animal abuse is a crime no one wants to defend.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.