Probiotika till hund ger minskad risk för infektioner och allergier

Mängder av studier har bevisat de probiotiska bakteriernas förmåga att kolonisera mag-tarmkanalen, vilket leder till enormt mycket gott.
Bland annat förstärker de hundens immunförsvar och minskar risken för infektioner
.

Att ha en balanserad tarmflora är väldigt viktigt ur hälsosynpunkt för att motverka inflammation och bibehålla ett starkt immunförsvar. Vi ger våra hundar FortiFlora dagligen från det att valpen avvänjs. Vi har sett resultat som friskare hundar och en vacker glansig päls, då Probiotika ökar näringsupptaget ur fodret.

Vi listar några bevisade positiva effekter av Probiotika

– FortiFlora  stärker immunförsvaret då 80 procent av immunförsvaret sitter i tarmen.

– Ger minskad risk för infektioner och allergier.

– Ger bland annat mindre problem med förstoppning och diarré.

– Genom att äta probiotika ökar näringsupptaget, förbättrar enzymstatus och bakterieflora och förbättrar på så sätt hundens allmänstatus och läkningsförmåga.

– Hjälper till att återställa bakteriefloran efter antibiotikakur.

Du köper FortiFlora hos Dashing Dogs HÄR

FortiFlora är att kosttillskott som hjälper till att balansera tarmfloran, gynnar “goda bakterier” och hämmar sjukdomsalstrande bakterier. Tillskott av gynnsamma bakterier kan förbättra immunförsvaret för hundar. FortiFlora kan ges från avvänjningen och är framförallt bra att ge till valpar fram till 1 års ålder. Även äldre hundar behöver ett extra intag av Probiotika.

Purina FortiFlora® – För vuxna hundar och hundvalpar

FortiFlora innehåller även höga doser av C- och E-vitamin. De välgörande bakterierna i FortiFlora bidrar till en hälsosam matsmältning och kan främja ett hälsosamt immunförsvar.

Du kan även ge FortiFlora till valpar och dräktiga, digivande honor.

FortiFlora kan användas i förebyggande syfte inför stressiga situationer, vid foderbyten samt under antibiotikabehandling för att förhindra att hunden blir lös i magen.

1 dospåse FortiFlora® 1 gång dagligen, strös över hundens foder (30 dgr). Vid akuta/ospecifika diarréer: Initialt 1-2 påsar 2 ggr dagligen i 4 – 7 dagar och därefter 1 dospåse dagligen. När FortiFlora ges som stöd för mikrofloran under en antibiotikabehandling ska den separeras från samtidig antibiotikagiva med några timmar. Fortsätt gärna med FortiFlora® i 30dagar efter avslutad behandling. Kan också ges under lång tid (> månader) vid tex kroniska besvär.

 

  • INNEHÅLLER EN GARANTERAD NIVÅ AV EN UNIK STAM LIVSKRAFTIG SF68® PROBIOTIKA (minst 5 x 108 CFU*/g). 
    En egenutvecklad mikroinkapslingsprocess förbättrar stabilitet och garanterar tillskott av levande bakterier i mag- och tarmkanalen.
  • HAR BEVISATS FRÄMJA HÄLSA OCH BALANS I MAG- OCH TARMKANALEN 
    Innehåller enterokocken Enterococcus faecium SF68®, i nivåer som bevisats främja normal mag- och tarmhälsa och mikrobiell balans hos hundar.
  • HAR BEVISATS FRÄMJA ETT STARKT IMMUNSYSTEM
    Bidrar till att hålla hunden frisk.

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.