Arken Zoo inför Tasstid – betald ledighet för anställda som skaffar valp eller kattunge

oymlqqoddxsmznmdw9mv.jpg

Svårt att kombinera jobbet och livet med en fyrbent familjemedlem? Nu lanserar Arken Zoo, Sveriges största rikstäckande zoofackhandel, Tasstid som ger sina anställda möjligheten att få tre dagars betald ledighet – när de skaffar en valp eller kattunge. Satsningen ska ge dem en tryggare start i sitt nya hem.

Djurens välbefinnande är en central del av Arken Zoos syfte. Över 90% av företagets nära 450 anställda har minst ett husdjur hemma. Alla anställda förväntas ha kunskap och intresse av djur.

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf, HR Direktör på Arken Zoo.

När en fyrbent familjemedlem kommer till sitt nya hem har både djur och ägare nya rutiner att vänja sig vid. De första dagarna är en viktig fas i valpens tillväxt och utveckling av flera anledningar. Att skapa en ny flock och bekanta sig med den nya miljön kräver att ni spenderar tid tillsammans.

– Beroende på behoven hos varje husdjur kan de första dagarna tillsammans vara ganska intensiva, och sömnlösa nätter är vanligt förekommande för många djurägare. En ung valp eller kattunge kräver konstant uppmärksamhet och ovillkorlig kärlek. Att uppmärksamma djurens behov och spendera tid med dem stärker deras lärande, bygger tillit och hjälper till att förhindra beteendestörningar i framtiden, säger Sarah Frelin Ekvall, Marknadschef på Arken Zoo.

Tasstid införs under sommaren 2018 för Arken Zoos personal på kontor och i egenägda butiker. Policyn gäller även omplacering av en hund eller katt, det vill säga om en anställd tar hem en vuxen katt eller hund från exempelvis ett katt- eller hundhem.I samband med satsningen vill Arken Zoo även uppmuntra fler arbetsgivare att införa möjligheten på sina arbetsplatser.

– Tasstid är ett steg i att göra det enklare för våra medarbetare att kombinera arbete och livet med sina fyrbenta familjemedlemmar. Då många svenskar är hund- eller kattägare kan detta erbjudas som en uppskattad förmån på andra arbetsplatser, avslutar Nanna Martin-Löf.

Se filmen om Tasstid

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 




Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.