Jordbruksverket slopar dispenskrav

Enligt tidigare regelverk skulle såväl Jordbruksverket som Svenska Kennelklubben besluta om dispens för hund som står under medicinsk behandling men från och med 21 juni 2018 behöver du enbart ansöka hos Svenska Kennelklubben för att få träna och tävla med hunden.

Jordbruksverket har reviderat regelverken för träning och tävling med djur. Bland annat har man tagit bort den så kallade dopningsbilagan, då den ansågs svår att hålla aktuell. Jordbruksverket slopar nu också kravet på dispens för hundar som ska träna och tävla under pågående behandling, men förtydligar samtidigt i reglerna vilka krav som ska vara uppfyllda för att hundens välfärd inte ska äventyras.

Inga förändringar i SKKs egna regelverk

Jordbruksverkets nya regelverk innebär ingen förändring när det gäller Nationellt dopingreglemente för hund och ATC-förteckningen med karenstider. Dessa gäller som tidigare för verksamheter inom Svenska Kennelklubben, Svenska Draghundsportförbundet och Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund. För samtliga organisationer gäller att dispens även fortsättningsvis ska sökas via SKK. Ansökan ska göras på särskild blankett, se nedan.

Text källa: SKK

Läs mer

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.