Sköt hundvalp med 40 skott – slipper fängelse

Den döda valpen undersöktes på SVA och röntgades då. Den infällda bilden visar kulor som plockats ur hundens kropp. Foto: Polisen

Den man i Uppsala som sköt ihjäl sin hundvalp med 40 skott i huvudet slipper fängelse, rätten konstaterade att straffvärdet för djurplågeriet uppgår enligt deras bedömning till fem månaders fängelse. Men mannan klarar sig från fängelse, vilket  enligt domen delvis beror på att han är tidigare ostraffad, delvis på att hans agerande tyder på psykisk ohälsa.

När veterinärer senare undersökte den döda valpen kunde de konstatera att den hade blivit skjuten med ett 40-tal luftgevärskulor, samt skuren flera gånger med kniv. De flesta skadorna hade orsakats valpen medan den fortfarande levde, skriver uppsalatidningen.

Det framkom under rättegången att hundvalpen försökt gömma sig bakom möbler medan 36-åringen laddat om sitt luftgevär mellan varje skott.

Hundvalpen plågades till döds, blev skuren, slagen och skjuten med 40 skott, plågoanden döms nu för djurplågeri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen till 120 dagsböter.

Denna fruktansvärda handling har inget värde i det svenska rättsväsendet! Vad betyder ynka 120 dagsböter ????

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.