Redo att resa?

Semester med din fyrbenta vän är en perfekt möjlighet att tillbringa kvalitetstid tillsammans. Tänk på att om du planerar att resa med din hund eller katt till nya miljöer måste du också vara uppmärksam på nya faror. Oavsett om resan går till sommarstugan i skärgården, ett grannland i Norden eller Sydeuropa så bör djuret skyddas mot parasiter och andra smittämnen.

Rävens dvärgbandmask. Förekommer i stora delar av Europa och har även påträffats i Sverige och Danmark. Denna parasit kan smitta även från hunden till människor.

Droncit® är en förebyggande behandling mot rävens dvärgbandmask. Det är en enkel behandling och fås i tablettform. Droncit® finns receptfritt på apoteket.

Droncit®  är en del av Drontal serien

Förutom att skydda din fyrbenta vän mot parasiter finns det fler viktiga saker du bör tänka på om ni har tänkt semestra utomlands. Prata med din veterinär innan avresa.

* EU-pass om ni ska semestra utomlands i något av EU-länderna. Passet ska innehålla de godkända vaccinationerna.

* ID-märkning. För att din hund ska få ett EU-pass ska den vara ID-märkt.

* Rabiesvaccination. För att få EU-passet krävs det även att din hund är vaccinerad mot rabies. Detta ska göras minst 21 dagar innan avresa.

* ID-bricka. Det är viktigt att din hund är märkt med ditt namn och telefonnummer om ni skulle komma bort från varandra.

Fråga din veterinär om hur du bäst skyddar din hund mot andra parasiter också. När skyddet mot olika parasiter är avklarat och reglerna om att resa med hunden är uppfyllda, kan du koncentrera dig på vad ni allra helst skulle vilja tillbringa de dyrbara semesterdagarna med. Långa promenader i naturen, simturer i sjön eller havet och kanske en cykeltur med hunden.

Nu är din hund semesterklar!

Trevlig sommar!

 

Droncit vet. 50 mg tabletter (prazikvantel)till katt och hund. Receptfri. Farmakoterapeutisk grupp: Medel vid maskinfektion. (QP52AA01). Indikationer: För behandling av bandmask hos katt och hund orsakad av: Taenia, Echinococcus, Multiceps, Dipylidium, Joyeuxiella, Diphyllobotrium och Mesocestoides. Biverkningar: Vid kraftig överdosering kan kräkningar förekomma Dräktighet och laktation: Kan administreras under dräktighet och digivning. Dosering: 1 tablett/10 kg kroppsvikt. Tabletterna kan ges direkt eller inblandat i foder. Datum för översyn av produktresumén: 2014-09-08.

Drontal vet. 230 mg/ 20 mg tabletter (pyrantelembonat / prazikvantel) till katt. Receptfri. Farmakoterapeutisk grupp: Medel vid maskinfektion (QP52AA51). Indikationer: För behandling av blandinfektion orsakad av rundmask och bandmask såsom: Spolmask (T. cati), hakmask (A.tubaeforme, A.braziliense),

bandmask (E.multilocularis, E.granulosus, D.caninum, T.spp., M.spp., J.spp.). Kontraindikationer: Skall inte användas till katter som är yngre än 6 veckor. Dräktighet och laktation: Kan användas under dräktighet och laktation. Biverkningar: Dreglande, illamående och kräkningar samt jämviktsrubbning och oredighet kan uppträda som mycket sällsynta biverkningar. Biverkningarna är vanligen lätta, kortvariga och övergående. Dosering: Engångsdos 1 tablett/4 kg kroppsvikt. Tabletterna kan ges direkt eller blandat i fodret. Datum för översyn av produktresumén: 2015-06-12.

Dronbits 150 mg/144 mg/50mg tabletter/Drontal Comp. Forte vet. 525 mg/504 mg/175 mg tabletter (febantel / pyrantelembonat / prazikvantel). Receptfri. Farmakoterapeutisk grupp: Medel vid maskinfektion (QP52AA51). Indikationer: För behandling av blandinfektioner med följande arter av rundmaskar och bandmaskar. Spolmask (T.canis, T.leonina), hakmask (U.stenocephala, A.caninum), piskmask (T.vulpis). Bandmask (E.multilocularis, E.granulosus, D.caninum, T.spp.). Biverkningar: I mycket sällsynta fall kan lätta mag-tarmstörningar (t.ex. kräkningar) förekomma. Dräktighet och laktation: Säkerheten har inte undersökts under den första och andra trimestern. Använd inte detta läkemedel på dräktiga hundar under 1:a och 2:a tredjedelen av dräktigheten Dosering: Dronbits: 1 tablett/10 kg kroppsvikt som engångsdos. Drontal Comp. Forte vet.: 1 tablett/35 kg kroppsvikt som engångsdos. Datum för översyn av produktresumén: Dronbits 150 mg/144 mg/50 mg: 2016-08-26; Drontal Comp. Forte: 2014-12-29.

Welpan vet. 15 mg/ml/5 mg/ml oral suspension (febantel / pyrantel) Receptfri. Farmakoterapeutisk grupp: Medel vid maskinfektion (QP52AF02). Indikationer: För behandling av rundmask infektioner hos valpar och unga hundar upp till ett års ålder, orsakade av mask såsom: Spolmask (T.canis, T.Leonina), hakmask (U.stenocephala, A. caninum), piskmask (T.vulpis). Kontraindikationer: Använd inte samtidigt med produkter som innehåller piperazin. Försiktighetåtgärder: Läkemedlets säkerhet har inte studerats hos valpar som är yngre än 2 veckor och väger mindre än 0,600 kg. Dräktighet och laktation: Använd inte till dräktiga eller digivande tikar. Biverkningar: I mycket sällsynta fall kan milda och övergående störningar i magtarmkanalen förekomma (t.ex. kräkningar och diarré). Dosering: 1 ml suspension per kg kroppsvikt ges direkt i munnen som engångsdos. Till följd av parasit överföring i livmodern eller via mjölkkörtlarna, kan spolmask uppträda hos hundar i mycket låg ålder. Datum för översyn av produktresumén: 2013-12-12.

Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S, Danmark, Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se.

Annons I samarbete med Bayer

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.