Inför RAST- (RUT-)avdrag för husdjurspassning i hemmet!

Vi har haft RUT-avdrag sedan 2007 i Sverige.

Redan 2006 då Skatteverket gjorde en undersökning som låg till grund för RUT-avdraget så visade det sig att den mest svarta branschen var vård/omsorg av husdjur i hemmet efter ROT-jobben. Det motsvarade då 9.400 heltidsjobb. Detta förvånade Skatteverket mycket och de förutspådde också att den svarta branschen skulle växa med åren då antalet husdjur skulle öka.

Det som sedan blev RUT-tjänster kom inte ens sammanlagt upp i detta antal jobb.

Under de 11 år som gått så har jag jobbat med att få ett sk RAST-avdrag för husdjurspassning/rastning i hemmet, genom att maila alla riksdagsledamöter, vara med på riksdagseminarier och även besöka olika riksdagsledamöter. Fått hjälp att lägga motioner, skriftliga frågor till finansministern mm.

Partiledarna fick 2017 ett kompendium, på Järvaveckan, med olika rapporter och undersökningar som samtliga visar hur stort behovet är, hur mycket svartjobb det är och att ett RAST-avdrag skulle kunna ge 1,1 miljoner nya kunder dvs 50.000 nya heltidsjobb!

Trots det hör man fortfarande inget alls om alla dessa jobb eller om något RAST-avdrag för hund/husdjursägare. Istället har vi hånats av bl.a. Thomas Östros (S) i TV 2012 som sa betr hundrastare : ”Jag tror inte det är det som är Sverige framtida jobb”.

Politikerna säger hela tiden ”Alla jobb behövs. Alla jobb är viktiga.” och istället gynnar de svartjobbarna över oss som jobbar vitt. Det är bättre att svartjobbarna lever på bidrag och samtidigt lägger 100% av sina svarta inkomster i fickan utan att betala skatt, moms mm. Detta med politikernas tysta godkännande. För även Göran Hägglund (L) tycker att ”Dessa släktingar och vänner helt enkelt inte kommer att bilda företag för att utföra tjänsterna och det är inte önskvärt heller”.

Vi vet alla vilken positiv påverkan våra husdjur har för oss och samhället. Vi ägare håller oss friska längre. Blir vi sjuka så tillfrisknar vi snabbare, rehabilitering går fortare. Äldre blir piggare, barn lär sig läsa bättre med ett husdjur. Det görs mer och mer forskning på området och man kan tydligt se att sällskapsdjur påverkar oss positivt socialt, fysiologiskt och psykologiskt.

I Frankrike dumpar bönderna gödsel på riksdagens trappor när de är missnöjda med något. Kanske lite väl drastiskt men här borde vi i alla fall kunna fylla partiledarnas mailboxar med massor av mailkopior på namnunderskrifter om att hund/husdjursägare och även arbetslösa kräver ett RAST-avdrag.

Acceptera INTE att våra husdjur inte betyder något för oss och samhället. Acceptera INTE att politikerna påstår att det är ”svårt att få livspusslet att gå ihop” för lite smutsig tvätt, gräsklippning, flytthjälp, datorhjälp mm medan husdjursägare lägger ner mycket, mycket mer tid på att ta ledigt från jobben för att sköta sina husdjur. Acceptera INTE att betala för svartjobbarnas bidrag, tandvård, sjukvård mm när  de själva inte bidrar till samhället.

Vi fick 1000 påskrifter för nästan 10 år sedan. I Sverige fanns 2012 nästan 2 miljoner hundar och katter. Så vi känner ALLA någon som har ett husdjur och som kan behöva hjälp. Likaså någon som går arbetslös med bra hund/djurerfarenhet el utbildning. Så skriv på namninsamlingen och glöm inte att dela den på FB och Twitter.

Låt oss få minst 10.000 påskrifter med mailkopior till alla våra partiledare. Låt oss dränka deras mailboxar med vad vi tycker! Nu måste vi sätta ner foten och säga ifrån att våra husdjur är viktiga för oss!!

Visa att ni bryr er om era husdjur!! Visa att ni vill ha seriösa företagare/anställda som hjälp istället för svartjobbare!

Skriv på och dela!!

http://www.rastahunden.se/namninsamling/

Text: Susanne Holmene / Rasta hunden

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.