Hunden Diesel bets ihjäl på hundpensionatet

Foto: Privat

Mattias och Ingela Lundberg åkte på semester och lämnade sin hund Diesel på ett hundpensionat i Trollhättans kommun. Diesel bets ihjäl av hundpensionatets ägares schäfer.

Det vad som Mattias och Ingela trodde skulle bli en semester blev en mardröm. Fyra dagar efter att de lämnat Diesel fick de ett telefonsamtal om att Diesel blivit ihjälbiten av en annan hund.

Tanken på att han kunnat leva i dag om det skötts på rätt sätt gör mest ont enligt ägaren som har gjort en anmälan till Länsstyrelsen efter att de har fått många olika versioner och motstridiga uppgifter om hur Diesel dog.

Pensionatets ägare var inte hemma då hundattacken skedde, ägarens föräldrar var på plats och hade släppt ut pensionatets egna schäfer som attackerade den lilla chihuahua hunden. Hunden togs inte till veterinär utan lämnades i en bur. Dagen efter kördes hunden till veterinären och veterinären bekräftar följande:

”Veterinären meddelar att Diesel var död vid ankomsten och var likstel. Hon kan inte avgöra dödsorsak eller tidpunkt för när Diesel dog. Men den uppgift hon fått från den person som lämnade in hunden var att Diesel blivit biten redan på torsdag kväll den 10 maj och att den personen endast åkt till djursjukhuset för att få Diesel dödförklarad…”

”Dels så blev Diesel biten av schäfern på torsdagskvällen, men i stället för att åka in till djursjukhuset akut som står i deras stadgar, så har man stoppat in honom i sin bur och dagen efter var han död. Hade han kunnat räddas med vård i tid? Har han lidit i flera timmar och dött ensam med smärta? När man tänker på hur de skött detta så kan man inte bli annat än jävligt förbannad.”

Mattias och Ingela har försökt polisanmäla händelsen, men fick svar att det inte skulle ge något.

– Vi kommer aldrig få tillbaka vår älskade familjemedlem, men jag hoppas att jag kan rädda någon annans bästa vän genom att uppmärksamma detta. Jag manar hundägare att verkligen kolla upp stället man lämnar till, säger Ingela.

Ägaren säger till sitt försvar:

Mannen berättar att fruns föräldrar som var på pensionatet vid händelsen visste att schäfrarna inte skulle släppas lös medan andra hundar var utomhus, men på grund av ett missförstånd blev det så ändå.

– Det var en olycka och olyckor kan ju hända. Det var en miss i kommunikationen.

Ägarna har nu stängt pensionat verksamheten och har endast kvar hunddagis.

Jag förstår att de är ledsna, men det här verkar inte vara någon form av ledsenhet utan det verkar vara en hämndkampanj de vill driva, säger ägaren till Expressen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.