Polisen: det är brottsligt att lämna sina djur i bilen i rådande värme

Solen strålar från molnfri himmel nästan över hela landet, trots det lämnas hundar i stekheta bilar. Igår på eftermiddagen tvingades polisen krossa en bilruta på Mariebergs galleria i Örebro. En hund hade lämnats kvar i bilen trots att solen gassade och att det råder högsommarvärme.

Polisen påminner allmänheten om att det är brottsligt att lämna sina djur i bilen i rådande värme.

Jag satte mig i en parkerad bil vid 12 tiden idag, ute temperatur +25 och halvsol till största delen moln. Efter 15 minuter fick jag nästan panik. Jag tycker att alla hundägare skall göra det testet på sig själva innan ni lämnar hunden i bilen. Ni kan prova med lite öppna fönster, ni upptäcker fort att det gör ingen skillnad, man steks ganska fort.

Polis kallades till igår till Mariebergs galleria där hunden lämnats kvar i bilen. Polisen krossade rutan för att rädda hunden, som repade sig efter att den fått dricka vatten. Hundägaren är misstänkt för djurplågeri.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.