Fusket med hund- och kattmaten


De flesta stora tillverkare av mat för våra fyrbenta vänner använder sig bara av endast ett par procent kött i produkterna och resten är sådant som sojabönor och vete som de här djuren inte alls är menade att äta. För att husse och matte ska tycka att de ser intressanta och nyttiga ut så används mängder av artificiella färgmedel.

Katt och hundmat med lågt köttinnehåll har bland annat kopplats till cancer och viktproblem hos djuren. Karolinska i Stockholm gjorde en studie ledd av doktor Kollath där det visade sig att hundar som åt en diet på rått kött höll sig friska längre och åldrades långsammare än de som åt torkad hundmat.

Många av oss tänker på att vi vill äta så äkta och okonstlad mat som möjligt men vi behöver även tänka på vad våra husdjur behöver för att må så bra som möjligt, skriver Matfusket på sin fb sida.

Vad vill då hundar äta

Ett av de säkraste sätten att veta exakt vad din hund äter är att ge din hund det den är ämnad att äta, nämligen kött i form av färskfoder. Färskfoder är råa produkter som är djupfrysta. På tex Fodax i Sverige köper man frysta råvaror från slakterierna och allt mals fruset i en kutter. Alla produkter blandas i minusgrader och åter fryses, vilket gör att Fodax färskfoder aldrig varit upptinat och behåller alla sina bra egenskaper, allt det bästa som hunden behöver.

Om du inte alltid har möjlighet att ge färskfoder eller hantera färskfoder till din hund så går det även bra att ge frystorkat foder som du kan läsa mera om här

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

 

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.