Hundarna i Helsingborg – tankar av Ginger Sundin Hallgren

Jag såg bilderna på dognews.se häromdagen och blev som alla andra som reagerat på detta, väldigt upprörd. Så här har jag analyserat och tyckt till om bilderna på hundarna.

Den lille korthårige hunden i en stålbur ser så ledsen och rädd ut. Dessutom ligger det en sprayflaska uppe på buren, som utan tvivel, enligt mig används för att tysta hunden när den talar om att den inte vill sitta inspärrad på det viset. Det är inte naturligt för en hund att isoleras så och skapar social stress.

En vit-svart-brunfläckig hund med något blått lindat runt buken ser så deprimerad ut och verkar ha tappat lusten till allt. Det finns inget mjukt att ligga på. Det är farligt att sitta bunden i ett halsband – beroende på vad hunden tar sig för kan det skada eller till och med orsaka en hunds död.

Den lille svarte hunden har ett koppel lindat runt buken, vilket är extremt farligt. Det kan stoppa blodtillförseln till olika organ och även påverka hur hunden andas genom att det tveklöst pressar mot lungorna.

En liten brun-vit terrier kan inte lägga sig ner för att kopplet är för kort.

Den svarta hunden med bruna tassar kan inte heller lägga sig.

Spanieln med s.k. tratt runt huvudet ser bara så vilsen och rädd ut och tycks be om hjälp med blicken.

En rufsig brun, svart och vit mindre hund har också kopplet lindat runt magen och man ser tydligt hur halsbandet drar i hundens hals och andningen påverkas naturligtvis. Den kan omöjligt ligga bekvämt. Jag kan även förstå att stressen tar ut sin rätt när den är tvungen att ligga så här.

Gemensamt är att alla hundarna inte ser glada och tillfreds ut. Jag kan varken se vatten eller matskålar. Ägaren till pensionatet säger att de bara binder upp hundarna så här innan de ska gå ut, det tror jag inte ett ögonblick på. I så fall skulle alla hundarna vara mer alerta och så att säga ”på”. Jag kan inte se några leksaker eller att det finns något som pekar på att man gör någon som helst mental aktivering åt dem. Jag kan inte se att det finns varken kärlek eller något som pekar på att man bryr sig om hur hundarna har det här.

Nej, de ser bara eländiga ut, verkar ledsna och åthutade. Kanske även hotade till att inte röra sig eller få uttrycka sig – helt enkelt hjälplösa. Därav deras tomma blickar och uppgivenhet. De verkar instängda i sig själva. Nästan som om de har tagits som gisslan…

Jag hoppas verkligen att detta ställe stängs ner och att ägaren får förbud i all framtid mot att driva ett företag som innefattar levande djur.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hundarna i Helsingborg – tankar av Ginger Sundin Hallgren

 1. buttonedshirt skriver:

  Gå dit, besök dem och se hur det ser ut nu, efter alla bilder som cirkulerat ville jag som alla gå dit och få reda på vad i helsike som pågår, jag är inte den som anmäler för hag ser bilder på facebopk då jag vet med 100% säkerhet att fotografier aldrig säger hela sanningen (är fotograf och djureättsaktivist och jag kan erkänna att jag själv manipulerat fotografier som är tagna ur smmanhang för att förvärra bilden av framförallt gatuhundar i Grekland, så att det ska locka fler donationer och därmed rädda fler hundar. Jag var redo att anmäla och åkte med bestämdhet ner till Helsingborg. Men jag fick ändra min uppfattning. Jag blev väl bemött, det fanns inte ett spår av vad jag på bilderna sett och det såg allvarligt talat fint ut. Jag kom oanmäld och en tjej som verkade ny tog emot mig med en ursäktande replik då hon inte träffat mig innan och därför inte visste vilken hund som var min. Jag ljög och berättade att jag funderade på att ha min hund på pensionat här. Och fick till svar att jag då var välkommena tt kontakta ägaren som just då var ute med hundar vid stranden. Jag var förvånad. För jag möttes utav öppna dörrar, inte stängda. Av glada skällande hundar och utav trevlig och tillmötesgående personal. Inga burar öppna bås och avslappnade hundar i båsen, några med sele, några utan, och några med enkla inkontinensskydd.

  Ingenting utav det jag var förberedd på att få se; Missären som beskrivs i bilderna.

  Elisabeth.

  • dognewss skriver:

   Hej Elisabeth,
   Har du bilder på hur det ser ut just nu på dagiset? Vi tar gärna emot bilder.

  • Daniel skriver:

   Hej Elisabeth,

   På ytan ser allt fint ut. Jag hade min hund där 1 år. Han förändrades från att vara en glad och pigg hund som gillade alla hundar, till en hund som fick panik så fort han mötte en hund när han kände att han var kopplad.

   Har pratat med praktikanter och gammal anställda att han ofta fick stå bunden i boxen och i hängnet med kopplet virat runt magen. När andra hundar sprang lösa runt honom.

   Ingen har koll på han fick mat under dagen som han skulle ha. Tog med mat för 2v åt gången. Trots att jag frågade flertalet gånger under en 4 veckors period så fanns det alltid mat kvar.

   Alltid uttorkad när han hämtades. Dem hade inte ens tillgång till vatten hundarna.

   Bitmärken när han kommer hem. Men inget har hänt under dagen enligt dem som jobbar där. Det har bara varit lek och bus säger dem.

   Stället borde ha stängts för länge sedan.
   Jag skäms för att han va där så länge.

   /
   Daniel

 2. Sebastian skriver:

  Hej, jag är husse till den lilla hunden i buren. Det där hände vid flera gånger under den period vi lämnade honom på hunddagiset och vi fick reda på det flera månader efter att vi tog bort honom från dagiset. Han hatade att ha honom där och till slut tog vi ut honom. Hemmahossofie är ett hemskt ställe med en hemsk ägare som ansvarig. När vi frågade henne om hur vår hund hade haft det eller hur han skötte sig så sade hon alltid ”bra” eller att han var duktig. Nu vet vi varför han var desperat att komma därifrån. Vi kommer aldrig att förlåta oss för vad vi utsatte honom för och jag kommer aldrig att lita på det dagiset någonsin mer.

  När vi besökte dagiset innan vi skulle anlita dem så verkade allting jättefint. Inte så konstigt då man var tvungen att anmäla sitt besök och det kunde bara ske på söndagar.

  Fotona är inte manipulerade.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.