Avundsjukan inom hundsporten går allt längre ner i åldrarna

Foto: Privat

Ungdomarna är framtiden inom all sport, så också inom hundsport, vuxna skall visa ungdomarna god sportsmanship och förgå med gott exempel. Inte låta avundsjukan ta överhanden och skrämma iväg juniorerna från hundsporten.

Juniorhandling är en mycket uppskattad sport på hundutställningarna, vi ser många fantastiskt duktiga ungdomar som lägger ner extremt mycket tid på sin hobby. Tyvärr har klimatet bland juniorerna blivit allt hårdare, från att ha varit en trevlig sport sticker man kniven i ryggen på sina medtävlare.

Under en juniorhandlings tävling deltog A med sin hund, A är mycket framgångsrik och har gjort väldigt bra ifrån sig. Domaren vid denna tävling föder upp samma ras som hunden A tävlade med.  A gjorde bra ifrån sig även på denna tävling och går vidare till final.

Dagen innan var det landslagstävling där A deltog med en av familjens egna hund, inte samma hund som ovan, samt av domarna ditkallade främmande hundar.  A visar sina fantastiska färdigheter och döms av tre domare och blir uttagen till landslaget.

Under tävlingarna sitter A:s mamma tillsammans med en uppfödare vid ringside. I slutskedet av tävlingen går mamman till en annan sida av ringen för att fotografera sin dotter.

Det hade kunnat sluta här, men det är nu som avundsjukan slår klorna i hjärtat på en av de medtävlande som uppmanar en annan person att göra en formell anmälan om dubbelhandling och domarfusk.

Den första domaren blir anklagad för att samäga hunden som A tävlar med. Mamman till A blir anklagad för dubbelhandling för att hon gick runt ringen för att fotografera! Mamman skulle alltså ha påverkat hunden under fotograferingen.

Domarna som dömde ifrågavarande tävlingsskede skrattar åt påståendet.

Både tävlaren A och domaren blir mycket illa berörda av det ogrundade påhoppet trots att de blir fritagna från anklagelserna.

Ärendet i fråga om dubbelhandling är fortfarande inte avslutat i skrivande stund.

Den utslagna medtävlaren fick stöd för sin bitterhet av den som gjorde anmälan samt uppbackning och uppmuntring efteråt. Resultatet blir att personen upplever att det är ok att snacka skit inom hundsporten.

Hela historien hade kunnat undvikas som inte avundsjukan hade gripit tag i hjärtat på medtävlaren!

UNGDOMARNA GÖR PRECIS SOM FÖRÄLDRARNA GÖR!

Nej alla känner sig inte välkomna inom hundsporten!

effe_balance

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.