Efter hundattack – Undanhåller hundar från myndigheterna

Foto: Privat

Hundägare håller attackerande hundar gömda för Länsstyrelsen, som har beslutat att de två hundarna som högg ihjäl hunden Mimmi ska omhändertas.

Hundarna har sedan i juni månad hållits gömda för myndigheterna, trots ett beslut om att hundarna ska omhändertas så har man inte lyckats hitta hundarna.

Det var i juni som två hundar flög på hunden Mimmi vid Kinna Resecentrum i Marks kommun. Hundarna högg Mimmi så illa att hon senare avled av sina skador.

Ett par veckor efter händelsen beslutade länsstyrelsen, med stöd av lagen om tillsyn över katter och hundar, att hundarna skulle omhändertas.

Hundarna har tidigare bitit både människor och andra hundar, hundägaren har tidigare föreläggande och hundarna ska hållas kopplade så att de inte skadar varken människor och djur.

Fram till att hundarna hittas lever andra hundägare i skräck över att deras hund eller de själva blir nästa offer för de attackerande hundarna.

Länsstyrelsen har sedan juni månad försökt hitta hundarna, hundägaren håller hundarna gömda för myndigheterna och hindrar länsstyrelsen från att omhänderta hundarna, skriver BT

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.