Välskötta hundar lever längre

Ny forskning visar att hundar som hålls välmusklade och utfodras så att de slipper övervikt lever längre. Det handlar inte om någon marginell skillnad – studien visade att de hundar som sköttes väl levde flera år längre än genomsnittet. 

Vikt, muskler och foder påverkar livslängden

I den nyligen publicerade studien, genomförd av forskare från Sveriges lantbruksuniversitet i samarbete med brittiska och schweiziska kolleger, konstateras nämligen att bibehållen muskelmassa i kombination med en låg ökning av fettmassan med ökad ålder är relaterat till ett långt friskt liv hos labradorer, skriver Agria.

För att få behålla din hund i livet under lång tid ska du som ägare med andra ord se till att den inte blir överviktig, ge den bra foder och se till att den hålls vältränad. 

Framgångssaga vad ett bra svenskt foder kan göra

Ett bra foder kan exempelvis vara svensktillverkade Fodax – kunder vittnar dagligen om hur bra deras hundar mår av Fodax foder. Hunden Wilma fick flera år extra levnadstid med Fodax.

7-åriga Wilma röntgades med c-höft och började bli stel. Wilmas matte tänkte att det skulle bli Wilmas sista vinter tillsammans med Wilma.

Men så fick Wilmas matte höra talas om Fodax och bytte ut Wilmas dyra torrfoder mot Fodax förmånliga färskfoder och halverade månadskostnaderna med Fodax. Att kunna ge ett helt svenskt foder, som är helt naturligt och dessutom mycket billigare lät nästan för bra för att vara sant.

Nu till vintern fyller Wilma 15 år och hon och hennes matte har fått många fina vintrar tillsammans, tack vare foderbytet som Wilmas matte gjorde då Wilma var 7 år gammal.

Läs hela studien här

I samarbete med Fodax

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.