Småhundsägare går med daglig oro i magen

Tusentals småhundsägare går med ständig oro över att deras hund skall bli attackerad eller ihjälbiten under promenaden.

Dagligen blir småhundar attackerade av större hundar, varje vecka dör en mindre hund till följderna av att de har blivit attackerade under den dagliga promenaden.

Över 9 av 10 hundägare känner oro

DOG NEWS ringde runt till småhundsägare och gjorde en snabbundersökning huruvida hundägare känner oro över att rasta sin hund. Det visade sig att 96 av 100 småhundsägare känner ångest och oro över att deras hund skall bli ihjälbiten under den dagliga promenaden.

Det sker på alla orter i landet, det sker i alla samhällsklasser, hundattacker har blivit vardagsmat i Sverige och allt flera småhundsägare fruktar för deras hundars liv under en vanlig promenad.

Hundägare känner ständig oro och ångest

Småhundsägare känner en ständig oro över att möta stora hundar, en ständig oro över att det plötsligt skall rusa ut en okopplad hund från en tomt. Hundpromenaden har förvandlats från något avkopplande till ångest och oro över att förlora sin älskade hund.

Dagligen skrivs det om hundattacker i media

Dagligen går att läsa om hundattacker i media, igår listade vi några attacker på både människor och hundar, nedan listar vi en attack med dödlig utgång och en annan där både hundägare och hund blev bitna.

Chihuahua ihjälbiten av schäfer

Öjebyn Marita Larssons lilla chihuahua Lisa hade inte en chans när den långhåriga schäfern gick till attack, skriver nsd.

Man och hund attackerad av pitbull-liknande hund

En hundägare i 35-årsåldern blev biten i ena handen, och hans hund över nacken. Plötsligt verkade det som att mannen kopplade loss sin pitbull-liknande hund – som gick till attack. Först blev hunden biten i hals och nacke, och när husse försökte sparka bort den, blev han själv biten och riven i händerna.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.