Alla gillar inte att det förekommer hundar på jobbet

Vad händer om kollegan vill ha hund på jobbet och jag är hundrädd? Eller om chefen låter Fido bo under skrivbordet och jag är allergisk? Arbetsmiljöverket och Astma- och allergiförbundet ger samma svar – ingen ska bli sjuk eller må dåligt på jobbet.

På de flesta mindre arbetsplatser finns det någon som har med sig sin hund på jobbet idag. Men även på de flesta arbetsplatser finns det allergiker och personer som är hundrädda. Ska man behöva gå till jobbet och vara rädd för kollegans hund? Måste man tolerera att kollegan har med sig sin hund då man själv är allergiker?

Arbetsmiljöverket och Astma- och allergiförbundet ger samma svar – ingen ska bli sjuk eller må dåligt på jobbet.

Astma- och allergiförbundets grundpolicy är att pälsdjur inte ska förekomma på arbetsplatser, och tillåts det ska det ske med försiktighet och med respekt för allergiker.

Men ibland kan behov och lagstiftningar krocka, som när en arbetsplats har både en person med synnedsättning som använder ledarhund och en som har allergi eller är hundrädd. Vad händer då?

– Då ska bådas behov i möjligaste mån tillfredsställas. Kanske kan man lösa det genom att ha olika ingångar, att hunden inte är överallt och att man jobbar i olika lokaler. Det kan oftast lösas genom lite planering, skriver prevent.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Alla gillar inte att det förekommer hundar på jobbet

  1. Pingback: Forskning: Positivt med hundar på arbetsplatsen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.