Hund som inte kan kissa själva slipper avlivning

Sverige har väldigt fina djurskyddslagar, hundar ska rastas flera gånger dagligen, får inte hållas i bur, ska rastas på annan plats än hundgården osv. Nu har förvaltningsrätten beslutat att en 14-årig rullstolsburen hund som inte kan tömma urinblåsan själv inte behöver avlivas. 

En hund som blivit förlamad i bakkroppen av diskbråck behöver inte avlivas. Det har förvaltningsrätten i Malmö beslutat. Tiken kan inte kissa själv men matte klämmer henne på urinblåsan flera gånger om dagen. Hunden ”är pigg och rör sig efter förmåga på ett godtagbart sätt”, heter det, skriver Expressen.

Vad tycker alla läsare?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.