Ägarens livsstil kan göra hunden fet

Den slutsatsen drar forskare vid bland annat Sveriges lantbruksuniversitet i en europeisk kartläggning av riskfaktorer för fetma hos hundar och deras ägare.

– Även om vi inte ser någon direkt koppling mellan övervikt hos hundägaren och övervikt hos hunden finns tydliga samband mellan hundägarnas egen livsstil och förekomsten av övervikt och fetma hos deras hundar, säger veterinären och doktoranden Josefin Söder vid Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi vid SLU i Uppsala.

Studien omfattar drygt 3 000 hundägare i tio länder som besvarade en hälso- och livsstilsenkät om både sig själva och sina hundar. Med två olika instrument för att bedöma hundens hull beräknade de också ett slags BMI-värden för sina hund, skriver enköpingsposten.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.