Försvunna agilityhunden Leela är kvar i området

Tiken Leela som ingår i det colombianska landslaget i agility-VM försvann på onsdagsförmiddagen. Ägarna är förtvivlade och har letat efter sin hund sedan hon försvann i skogen i Uddarp.

Under söndagen gjordes på nytt stora ansträngningar för att hitta den bortsprungna sheltien Leela. Uppemot 150 personer deltog i sökinsatsen och det konstaterades att VM-hunden är kvar i området. Däremot lyckades den inte fångas in.

– Men vi har sett hunden både rent visuellt och id-hunden har också känt doftspår. Det viktigaste med dagen är att vi nu vet att hunden bevisligen stannar kvar i området, säger Magnus Svensson strax efter att sökinsatsen avslutats igår på söndagen.

Tillsammans med Mikael Englesson hade han jobbat hela dagen i den ledningscentral som etablerats vid Skepparslövs Golfklubb. Till en början var antalet hjälpande ögon ganska knapert. Det förbättrades markant på eftermiddagen sedan man gått ut i högtalarsystemet i Kristianstad Arena och bett funktionärer och deltagare på Agility-VM om hjälp, skriver Kristianstadsbladet.

Fastighetsägare i området ombes att titta om Leela kan ha gömt sig i en fastighet.

– Att man söker igenom garage, lador eller har krypgrund, om hon kan ligga och gömma sig någonstans, säger Ella Ekenberg, projektledare för agility-VM.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.