Våra bästa tips: Få bukt med din kliande hund!

Något som är ganska vanligt på hundar är att de kliar sig. De flesta hundar har säkert någon gång drabbats av fukteksem, även kallade hot spots eller retriever-eksem. Mindre fukteksem går ofta bra att behandla hemma. Genom att dagligen tvätta med ett bakteriedödande schampo eller liknande, förslagsvis innehållande klorhexidin, kan man förebygga eksem som uppstått.

Fukteksem uppstår vanligen av att hunden börjat slicka, klia eller nagga sig på huden. Huden blir då irriterad och de bakterier som då finns i huden kan snabbt växa till sig. Detta eksem uppstår oftast under öron, på kinderna eller vid höfterna.

Vetzoo’s BÄSTA TIPS!

✓ Börja med att välja rätt foder. Vetzoo har ett brett sortiment med foder samt veterinärfoder som främjar både hud och päls.
✓ Se till att välja ett behandlande eller veterinärt schampo, följ noga instruktionerna på förpackningen.
✓ Får hunden i sig tillräckligt av rätt vitaminer? Spana in Vetzoo’s utbud av kosttillskott för en välmående hud & päls.
✓ Om hunden har badat eller schamponerats är det klokt att se till att den torkar ordentligt innan den går och lägger sig. En del hundar verkar ha lättare att få fukteksem om de går och lägger sig när de är våta.

I samarbete med VETZOO

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.