Boråsare skar halsen av sin hund – lämnade den att förblöda i lägenheten

En man i 45-års åldern tog fram en kniv och skar halsen av sin hund. Hunden förblödde långsamt i mannens lägenhet och utsattes för kraftigt lidande. Blodspåren som polisen fann på väggarna kommer från att hunden gått runt i lägenheten och strukit sin blodiga hals mot väggarna.

Boråsbon erkänner i tingsrätten att han tagit livet av hunden. Han gjorde bedömningen att det var ett smärtfritt förfarande att skära halsen av hunden eftersom den, som han själv beskriver i rätten, inte gnydde eller skällde.

Borås tingsrätt beslutade att mannen ska dömas för djurplågeri då han dödat hunden på ett otillåtet sätt. Rätten menar även att mannen utsatt hunden för kraftigt lidande både psykiskt och fysiskt.

”Han har avlivat sin hund genom avblodning utan bedövning, vilket står i strid mot ett uttryckligt förbud i djurskyddslagen”, skriver tingsrätten och dömer mannen till 80 dagsböter, skriver BT.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Boråsare skar halsen av sin hund – lämnade den att förblöda i lägenheten

  1. Ingegerd skriver:

    Åh jag får ont i hjärtat av detta, en sån fruktansvärd handling att göra mot en stackars oskyldig varelse. vilket lågt straff han fick för detta ofattbara. Vilken sadist. Vila i frid lilla vän, jag är så ledsen att din människa inte ser det fantastiska i att ha en vän som du.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.