Så gör du om din hund rymmer och förvildas

Om man drabbas av att ens hund förvildas, ger Charlotte Swanstein följande tips. Skapa en trygg plats där hunden har skymtats. Ställ ut mat och vatten. En till två gånger om dagen kan man titta till skålarna. Till slut kan man förhoppningsvis börja se den i närheten – väntandes.

En lugn och klok person väljs ut för att sköta detta. Gärna husse om han är rätt för det. Inga andra människor får vara i närheten. När hunden märker att det är samma person som kommer i ett par, tre dagar, då kan man börja vänta på den i närheten. Men man säger inte flaska.

Ett klädesplagg kan också lämnas på platsen. Efter varje dag kan man närma sig en liten bit i taget. Hellre i för små steg än för stora.

Har man tur så kommer den fram och lägger sig. Då ska man ha ett retrieverkoppel i fickan som bara kan läggas över huvudet.

Uthållighet är nyckeln för att lyckas. Om man har extrem tur kan hunden lockas tillbaka på en vecka.

Men ofta tar det tre, fyra veckor om man gör det rätt. Och det här går bara om man lyckas skapa en trygg punkt som hunden kan acceptera.

Efteråt är det bara lugn och ro för hunden i flera dagar som gäller, skriver Kristianstadsbladet.

Titta på Charlotte Swanstein på TV på länken här

Charlotte Swanstein har arbetat som hundpsykolog i snart 25 år, och har publicerat tiotalet böcker inom ämnet. Hon är en flitigt anlitad expert på hundars psyke och välmående inom radio och tv.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.